Hej:) Ja tez zapisalam sie na 28 na egzamin ale w Kielcach:)
Pytanie do osob ktore zdawaly w ostatnim czasie... Czy zadania sie powtarzaja? To znaczy zawsze obliczenie czasu pracy i np. Kosztow przedsiebiorstwa albo plac? Czy sa inne zadania?
Chodziłem 2 tygodnie na kurs.
Zadania, testy w miarę wyćwiczone. Niestety nie zdałem. Zabrakło 4 punktów.
Teraz byłem. Dostałem trasę Białystok-Neapol z doładunkiem w Łodzi.
Wybrałem podwójną obsadę i liczyłem.
Drugie zadanie to ZUS. Pierwszy kierowca ile zarobił netto, zaś drugi kierowca miał 2 dni bezpłatnego urlopu. Trzeba była to odjąć od wypłaty i policzyć wszystko.
Ogólnie z ludźmi jak rozmawiałem na egzaminie to zależy od szczęścia. Niektórzy zdają po 4-5 razy.
Jeden facet siedział przedemną, bo 1 punktu mu zabrakło z testu aby zdać.
Its nabija tylko z nas kasę a ludzi i tak będą oblewać.
Jak ja chciałem wgląd do egzaminu zrobić, Pani mi przez telefon mi powiedziała, że 4 punktów na pewno nie znajdę i nie ma takiej opcji. ..
P.S Mam fotki z egzaminu pierwszego więc jak by ktoś chciał zadanie, zapraszam na PW.
Zadanie chyba przebrnęłam:) liczę na to, ze zadania pójdą mi dobrze:) bo test mnie przeraza a w sieci krążą te same testy wiec myśle, ze pytania będą zupełnie inne...
postrzelony podpowiedz jeszcze czy testowe pytania były chociaż zbliżone do tych przykładowych co są wszędzie w necie...
Odnośnie zadań. Kojarzycie jak w zadaniu z harmonogramem, gdzie należy ułożyć rozkład dla podwójnej obsady są traktowane 45-tki między 4,5h jazdy? Wiadomo jak jest w praktyce, ale w jednym z rozwiązań zadań w książce widziałem podejście "francuskie" (kier. A 4,5h jazdy, kier. B 4,5h jazdy, 45min pauzy ...). Może ktoś kto ma już za sobą, ma jakieś doświadczenie>
Orientujecie się jaki jest dzienny limit czasu PRACY kierowcy? Podobno w załodze dwuosobowej maksymalnie 21 godzin + odpoczynek dobowy min. 9 godzin (razem 30 godzin). A w przypadku jednego kierowcy?
Biorąc pod uwagę tylko przepisy o czasie pracy kierowcy, to kierowca w obsadzie pojedynczej musi w przeciągu 24h od zakończenia pauzy dobowej wykonać kolejny odpoczynek dobowy o długości 11h (lub 9h, 3 razy pomiędzy dwoma odpoczynkami tygodniowymi).
Dzięki wielkie za odpowiedź, bo zauważyłam, że w zadaniach należy też zwracać uwagę na limit czasu pracy, szczególnie, gdy kierowcy wykonują też dużo innej pracy niż sama jazda.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość