Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 43 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 141 42 43 44 4556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 maja 2012, 11:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
byłem ostatnio pytać o pracę w Omedze i powiedziano mi, że wynagrodzenie wynosi około 3,5 - 4,5 tysiąca brutto.

i teraz pytanie do kierowców omegi: za co wy tam jeździcie? za wszarz?
bo przecież jak wiadomo jeździ się tam na własnej działalności więc od tego trzeba odprowadzić vat i zapłacić zusy srusy, więc ile zostaje?
Czy Ty kolego uwazasz ze ok 500 kierowcow, ktorzy jezdza w Pilznie to banda tepakow, która nie potrafi liczyc i pracuje w imię ideii?Jeśli powiedziano brutto tzn to co dostajesz na rękę...
Ale ty głupoty wypisujesz. Kolega busioo dobrze powiedział, od tego odlicz VAT, odlicz dochodowy, odlicz ZUS, i dopiero masz to co dostajesz na rękę.

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 25 maja 2012, 11:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

Powiedzial ze chodzi o dzialalnosc?nie wiec w czym problem?

Post Wysłano: 25 maja 2012, 12:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nawet jakby nie chodziło o działalność to i tak brutto to nie jest ta kwota, którą dostajesz przy wypłacie.

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 29 lis 2012, 22:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7719352

Czas wskrzesić temat.

Po wysłaniu swojego cv do firmy,oddzwoniono do mnie i zaproszono na rozmowę,po której to oferują pracę , o ile zaakceptuje warunki.

Podobno jeździ się 10-12 dni i zjazd na 66-72h pauzy w domu.
Płatne od frachtu.
I co ciekawe podobno można wybierać między naczepą firanką a tandemem,albo nawet chłodnią o ile jest na niej miejsce.

Ktoś z Was ma jakieś info odnośnie tego jak traktowani są kierowcy, gdzie jeżdżą najwięcej i co ważne - ile zarabiają ??

Post Wysłano: 30 lis 2012, 0:05

Użytkownik

Użytkownik

a wspomnieli o działalności gospodarczej? jesteś zainteresowany taka współpracą?

Post Wysłano: 30 lis 2012, 0:08

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7719352

Cytuj:
a wspomnieli o działalności gospodarczej? jesteś zainteresowany taka współpracą?
tak - wspominali o tym. Jeździłem na działalności w 2 firmach,więc znam temat. jakby dobrze płacili to nie widzę przeszkód w wznowieniu działalności.

Post Wysłano: 30 lis 2012, 0:12

Ciekaw jestem tylko jak wygląda owe "płacenie od frachtu"
Obawiam się, że będzie to czyjeś widzi-mi-się i będzie podział na równych i równiejszych.
A swoją drogą - jak z samochodem? Każdy ma "swój" czy skaczesz z auta na auto? Pytanie tyczy się oczywiście ciągników. Poprawiło się wyposażenie samochodów? Mają wreszcie lodówki, czy Adam w dalszym ciągu tnie koszty?

Post Wysłano: 30 lis 2012, 0:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11426561
Samochód: IVECO STRALIS (tandem)

Słyszałem ze w omedze krucho z kierowcami i chcą brać bez doświadczenia zeby tylko kwity mieć.
Jest możliwość zatrudnienia sie w tej firmie na normalnej umowie?
Jak wychodzą zarobki po kraju a jak po za granicy?

Post Wysłano: 30 lis 2012, 12:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL 12.250 tandem

Co do tego gdzie jeżdżą to co tydzień widzę ich masę na Anglii, w ponurą pogodę często robi się żółto na drodze 8)

Post Wysłano: 30 lis 2012, 14:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Honda Civic

Cytuj:
Z tego, co mi mówili przez telefon, wynikało, że wymagają działalności od pierwszego dnia współpracy. Dawniej podobno brali na okres próbny na umowę - zlecenie, ale teraz nawet z tej formy zatrudnienia zrezygnowali.

Post Wysłano: 30 lis 2012, 20:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Słyszałem ze w omedze krucho z kierowcami i chcą brać bez doświadczenia zeby tylko kwity mieć.
Jak wychodzą zarobki po kraju a jak po za granicy?
chyba bajki, bo jak dzwoniłem jakieś 2miesiące temu to po pierwsze
-nie potrzebowali kierowców na kraj
-wymagają ukończone 25lat
-na kraju kiepsko bo 33gr za km i tacho nie bardzo przestrzegane bo osobiście gadałem z kierowcami na będzinie co jeździli na carefourze

Post Wysłano: 01 gru 2012, 11:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W tym tygodniu znajomy rozmawiał z kierowcą z tej firmy i twierdził ze biorą kierowców bez doświadczenia na jakies przyuczenia na miesąc z doświadczonym kierowcą. Czy na kraju czy na zagranicy to nie wiem ale ciekawy jestem jak to wychodzi.

Post Wysłano: 01 gru 2012, 15:18

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Honda Civic

Cytuj:
W tym tygodniu znajomy rozmawiał z kierowcą z tej firmy i twierdził ze biorą kierowców bez doświadczenia na jakies przyuczenia na miesąc z doświadczonym kierowcą. Czy na kraju czy na zagranicy to nie wiem ale ciekawy jestem jak to wychodzi.
Ja dzwoniłem, pytałem o opcję przyuczenia i powiedziano mi, że jest na to szansa. Nie zapytałem, jak to wygląda finansowo dla ucznia, ale tego dowiem się jak już do nich podjadę pogadać na spokojnie. Na przyuczeniu tylko bliska zagranica, czyli Słowacja, ewentualnie Rumunia, trasy od tygodnia do dwóch tygodni. Po pozytywnej opinii od kierowcy, który nas przyucza, możemy ruszać już samemu w trasę, wtedy też mamy możliwość wyboru, gdzie chcemy pomykać (tzn w którą część Europy chcielibyśmy jeździć).

Przyuczenie z reguły trwa miesiąc, ale pani przez telefon powiedziała, że czas nauki w największym stopniu zależy od pojętności ucznia - podobno trafiali się i tacy, którzy już po pierwszym kółku w podwójnej byli wysyłani sami w trasę - dobrze sobie radzili od samego początku, dostali pozytywną opinię od kierowcy i czuli się na siłach, więc od razu się "usamodzielnili".

Post Wysłano: 09 gru 2012, 10:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam wszyskich drogich forumowiczów!Chwile mnie tu nie było-zasiedziałem sie w trasie heheh.
Cytuj:
Ciekaw jestem tylko jak wygląda owe "płacenie od frachtu"
Obawiam się, że będzie to czyjeś widzi-mi-się i będzie podział na równych i równiejszych.
A swoją drogą - jak z samochodem? Każdy ma "swój" czy skaczesz z auta na auto? Pytanie tyczy się oczywiście ciągników. Poprawiło się wyposażenie samochodów? Mają wreszcie lodówki, czy Adam w dalszym ciągu tnie koszty?
Cos Ty Jester kolege sobie znalazł w postaci Adama Godawskiego?Poza tym sam znasz temat jak mało kto tutaj na forum, ze jesli zamawia sie kilkadziesiat sztuk samochodów to i ''glupia lodowka''(a raczej jej brak)na calosci calego zamowienia powoduje wzrost kosztów...Zawsze to jeden ciagnik we flocie wiecej...Oczywiscie rodzi sie pytanie,-gdzie tutaj dba sie o kierowcę, co to za koszt na taka firme?!moze komentarz zbedny... Poza tym,od kiedy przychodza nowe MAN TGX, oraz nowe FH(no juz teraz stare) to kazdy samochod wyposazony jest w lodowke, kilmatyzacje.
Jesli chodzi o frachty to jest moze i tak jak napisales, choc malo kto daje sobie pluc w kasze w Pilznie uwierz mi...Samochod dostajesz swoj jesli zdeklarujesz taka potrzebe z tym akurat nie ma problemu.
Cytuj:
Co Wy k...tak sie boicie tej dzialalnosci?!Czy to ze nie masz platnego urlopu?!Czy jesli pojedziesz na tydzien czy 2 z rodzina, z dziewczyna na wczasy to tak strasznie duzo masz tych dni, za ktore dostaniesz kase?Czy dla mlodego chlopaka potrzebny jest urlop jak chce sie czego dorobic?!Wystarczy znaleźc dobra ksiegowa a reszta jest zalatwiona.Nasuwa sie pytanie, jesli zdecydowana wiekszosc boi sie prowadzic jednoosobowa firme bo to, bo siamto, to wyobrazcie sobie jak mozna zarzadzac taka firma jak Omega?!Kazdy kij ma 2 konce, owszem dla Was liczy sie wlasny interes i zaraz wylejecie pomyje na moj leb ale takie biadolenie do niczego nie prowadzi...
Jakies pytania jeszcze?Tylko nie o zarobki bo od pierwszej strony jest pieprz...o tym samym, minelo juz kilka lat a ludzie dalej jezdza w pilznie,inni sie zwolnili i jakos sie to kreci...
Zastanawia mnie fakt, dlaczego w watkach o innch firmach nie ma tyle gadania o zarobkach itd...Tak cudownie jest?

Post Wysłano: 09 gru 2012, 16:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

A ja zapytam moze o nowości w firmie - jakieś zmiany we flocie w ostatnim czasie nastapiły? ;)

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 09 gru 2012, 16:44

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: ADR

Przez Omegę wielu przeszło, wielu też zna kogoś tam pracującego, może i stąd takie zainteresowanie (szczególnie zarobkami).
Cytuj:
(...) Co Wy k...tak sie boicie tej dzialalnosci?!Czy to ze nie masz platnego urlopu?! (...)
Własna działalność gospodarcza nie jest dla każdego. W formie samozatrudnienia jest ułatwieniem dla zlecających pracodawców. Pracodawca nie musi się przejmować np prawem pracy, świadczeniami obowiązkowymi, stawka za chorobowe jest niższa, no i nie ma tego płatnego urlopu o jakim wspomniałeś. Oczywiście, ma swoje plusy i minusy, wiele zależy od świadomości człowieka i zawodu jaki wykonuje. Kierowca to nie księgowa, nie może tak jak ona na własnej działaności 'obskoczyć' kilku firm tygodniowo, i z kilku czerpać zarobki. Jesteśmy przywiązani do jednej firmy, ogranicza nas czasowo sporo przepisów. A nie każdy ma co odpisywać, by i tak wyjść na swoje. Dojazdy do pracy? Amortyzacja laptopa, gpsu? Można kombinować, ale wydaje mi się że mamy mniej opcji niż inne grupy zawodowe.

To długi i żmudny temat, wałkowany tu nie raz... Nie wiem jak są skonstruowane umowy w Omedze, chętnie bym się dowiedział czy jest tam zakres odpowiedzialności, kary finansowe, jakiś czas wypowiedzenia kontraktu?

Post Wysłano: 09 gru 2012, 17:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

wreszcze ktos zatrybil i napisal...-to temat dlugi, żmudny, walkowany nie raz...THE END

Post Wysłano: 09 gru 2012, 21:06

Grześku - ja nie napisałem, że nie trybię "tej formy zatrudnienia". Ja jej po prostu nie trawię.
I nie zarzucam Ci, że pisałeś do mnie, że nie pojmuję tej zasady - tak nie było.
Temat z samozatrudnieniem jest głęboki i tyle. I dla jednych jest to wygodne (Omega) a dla innych (kierowcy) już mniej ciekawe.
Prawda jest taka, że w ogóle system wynagradzania kierowców (w większości firm) jest chory i niepoważny, ale to ani miejsce, ani czas aby to roztrząsać.
Poza tym, pracowałem w Omedze 6 lat temu, więc sporo się zmieniło. Więc i wiadomości na temat taboru (wyposażenia) i samego podejścia do kierowców nie mam za grosz. Natomiast "kpiarskim" i prześmiewczym tonem podszedłem do kwestii samochodów, bo pytałem, czy tak jak za dawnych czasów "bieda na wypasie" czy coś się zmieniło in plus.
Nie twierdzę też, że gdybym dostał propozycję pracy tam, za uczciwe pieniądze to bym nie poszedł. Owszem, interesowało by mnie to, jak przestrzega się czasu pracy, podejście do pracownika, forma zatrudnienia i na końcu sprzęt.
Prawda jest taka - każdy chce zarobić, a nikt nie jest organizacją charytatywną. Dlatego jeden się godzi na to, inny na tamto.

Post Wysłano: 20 gru 2012, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

Taka mała informacja dla zainteresowanych. Dzwoniłem w ostatnim czasie do Omegi w sprawie pracy. Dowiedziałem się że bez doświadczenia na razie nie biorą, tzn zaprzestali na okres zimowy. Pani po drugiej stronie telefonu powiedziała żeby zadzwonić w okolicy lutego - marca, to wtedy pewnie znów zaczną szkolić kierowców bez doświadczenia.

Post Wysłano: 07 sty 2013, 15:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Omega potrzebuje kierowców na łeb na szyje;D oto dowód.
Oferta pracy w PUP z Ropczyc
Nr 518/up
Stanowisko: Kierowca Kat. C Lub CE
Nazwa pracodawcy: "OMEGA PILZNO" Sp. z o.o.
Pracodawca kontakt: Kontakt tel. pod nr 14 670 70 15 P. Agnieszka Dobosz
Liczba miejsc: 5
Wynagrodzenie od: 3000 zł brutto
Ważna do: 2013-02-04
Adres pracy: Teren kraju
Informacje dodatkowe: Oferta nadesłana z innego urzędu celem upowszechnienia.
Rodzaj oferty: Lokalna
Wymagania: - wykształcenie średnie
- doświadczenie zawodowe 1 rok
- prawo jazdy kat. C lub CE
- badania lekarskie
- kurs na przewóz rzeczy
- karta kierowcy

Roczne doświadczenie chcą cwaniaczki:D To jest kolejne ogłoszenie od nich w przeciągu miesiąca...;D
poprawili tylko wynagrodzenie z 1500zł brutto na 3tys zł brutto. Nawet i to 3tysie z dzialalnoscią tą wyższą to sie kolorowo nie wychodzi...
A 1500zł to pewnie sie nie chcący sami wygadali ze tyle mozna tam zarobic...;/

Strona 43 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 141 42 43 44 4556 Następna