Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 paź 2012, 13:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Premium 270 dci

witam mam problem z odpaleniem samochodu mack 430 po dłuższym postoju ; nadmieniam że wycieka paliwo z pod sekcji . świeci kontrolka (spiralka w prostokącie ) samochód podczas jazdy na małym gazie szarpie

Post Wysłano: 28 paź 2012, 13:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Skoro wycieka paliwo to chyba masz przyczyne. Jakiej porady oczekujesz?? Czarodzieja z magiczną różdżką?? Uszczelnij wycieki i zobacz jakie beda efekty.

Post Wysłano: 17 lis 2012, 20:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: volvo, renault

Panowie- o ile wiem to Mack w modelu 430 E3 nie ma sygnalizacji żadnej na magistrali zasilania i powrotu paliwa. Nie ma nawet czujnika ciśnienia paliwa. Kontrolka V-Mack pali się z innego błędu. Ciężkie zapalanie może być związane z wyciekiem - choć nie w 100%. Generalnie wyciek z pod sekcji powstaje w wyniku wycieku sprężonego paliwa w sekcji podawanego do wtrysku i nie ma nic wspólnego z zapalaniem po dłuższym postoju. W Mac'u jest inna przyczyna, z reguły pomijana - prosta w usunięciu za 0,50 groszy.
Mack ma bardzo rozbudowany system zasilania paliwa. Winna jest pompka paliwowa znajdująca się nad filtrami paliwa. Są w niej dwa zaworki zwrotne. Może je trzeba wymienić - choć za 0,50 gr obstawiał bym założenie zwykłego ciasnego oringa na tłoczek- który po zakręceniu się robi szczelny i paliwo niskiego ciśnienia nie wróci do zbiornika.
Dodatkową wskazówką jest to , że na pełnym zbiorniku samochód może stać tydzień i się nie zapowietrzy. Przy prawie pustym zbiorniku, po jednym dniu jest problem z zapaleniem.

Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]