Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 mar 2007, 15:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8924601

Witam Panów :) Wczoraj odbyłem z tata trase na granice w Dorohusku w celu zajecia kolejki na granice.
Z domu wyjechalismy o godzinie 12. Zmierzamy w kierunku Lublina. W miejscowosci Kurów zatrzymalismy sie zmierzyc paliwo w zbiorniku. Tata zrobił swoje zadanie, a ja swoje, czyli fotki :) Na pierwszy rzut nasz Maniek:
Obrazek
Fotki z parkingu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Robiac fotki, mialem towarzystwo, co mozna zobaczyc z lewej strony tego zdjecia :) Kolega łaził za mna prawie cały czas :D
Obrazek Obrazek

Robota wykonana. Ruszamy. Przed nami wyjezdza dwóch kiermanow z AGROMEXu, a za nami nasteonych dwóch. Droga do Lublina przebiegała w srednim tempie, prawktycznie w kazdej wsi poustawiane fotoradary, duzoy ruch itp. Dojechalismy do Lublina. Wyprzedzamy dwóch kierowcow z AGROMEXu, a nastepnie piękne Volvo 520 konne z firmy PANAS. Fotka tylko w lustereczku niestety:
Obrazek

W Lublinie nie wielkie korki, wiec do wylotu na Chełm troche sie zeszło. Po jakims czasie wyjechalismy z Lublina. Lecimy sobie lewym pasem dwupasmowej drogi :) Niestety dlugo porzadna droga sie nie nacieszylismy. Kilkanascie kilometrów przed Chełmem postanowilismy stanac na jakies jedzonko. Zjechalismy na Petrochemie Płock w jakiejs wsi. Tam stał bardzo ładny Daf, ktorego chyba ktos nie dawno focil, oto on:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Takim Volvem jechało dwóch bardzo miłych Dunczyków. Tata w barze urzadził sobie mało pogawędke :) Chyba bardzo smakowalo im polskie jedzenie, najpierw zjedli po schabowym z frytkami a potem zamowili jeszcze po steku z frytkami :) Jechali z Ukrainy.
Obrazek

Zjedlismy. Szybka toaletka, tata poszedł do samochodu a ja strzeliłem jeszcze trzy fotki
Obrazek Obrazek Obrazek

Ruszamy w kierunku Dorohuska. Przed nami dwóch kiermanów z Mlota ciągnie do Cementowni w Chełmie. Dobijamy do Chełma, szybki przelot przez miasto i zblizamy sie do kolejki. Na CB krzycza 8 km. Stanelismy, po paru minutach za nami stalo juz kilkanascie aut, kilkanascie rowniez omijało bezczelnie kolejke. Wyjelismy TV i zaczelismy ogladac jakis film. Kilka fotek z wnetrza:
Obrazek Obrazek

Lustereczko:
Obrazek

Znowu wnetrze:
Obrazek Obrazek

Wreszcie kolejka zaczynała ruszac. Ja schodze z fotela kierowcy zeby tata usiadł, a on do mnie, odpalaj :D Jak sie domyslacie wcale nie odmowiłem :D Pozniej juz za kazdym razem, gdy kolejka ruszała, podjezdzałem ja. O godzinie 12 w nocy, z daleka było widac ze kolejka idzie do przodu, a Mołdaw Dafem przed nami smacznie spał, wiec tata poszedł go obudzic, a ja w tym czasie odpaliłem Mana. Niestety dlugo nie pojezdzilismy. Kolejka ruszyła sie moze, o jeden zestaw? Moze troche wiecej! Nastepnym razem gdy Mołdaw nie podjezdzał do przodu to juz trabiłem bo tacie sie nie chciało co chwile do niego wysiadac. Cala noc przeleciala nam przed TV jedzac slodycze i podjezdzajac o pare metrów do przodu. Wkoncu zaczeło sie rozjasniac, wyszło piekne słoneczko. Do granicy zostało 3km kolejki.Ruszamy o kolejne kilka metrow, gdy odpalałem Mana, zrobiłem fotke:
Obrazek

Wyszlismy z tata na dworek rozprostowac troche nogi,w tym czasie porobiłem kilka fotek.Kolejka przed nami.Za zakretem ukazanym na zdjeciu stało z 8 aut z firmy AGROMEX, w tym 4 tych o ktorych wspominałem wczesniej. Oczywiscie na zdjeciu ujalem tylko kawałek tego co bylo do samej granicy:
Obrazek

Mała sesja Manika:
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejka za nami, oczywiscie to tez jest tylko kawałek
Obrazek

Spiący Mołdaw przed nami, o którym wczesniej wspomniałem, a dalej zarysy kolejki
Obrazek
Nastepny podjazd, nastepne fotki kolejki
Obrazek

Braciak przywiozł naszego kierowce. Przepakowalismy rzeczy i zrobilem jeszcze kilka foteczek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Niestety musialem sie pozegnac z Mankiem. Wsiedlismy do osobowki i pojechalismy do samej granicy zobaczyc ile km zostało kierowcy.Ja zaczałem nagrywac filmik od samego poczatku kolejki a tata liczył km. Cała kolejka miala łacznie ponad 10km, ale naszemu kierowcy do granicy zostało tylko 3km. W drodze do domu zajechalismy na pompe zatankowac, po zatankowaniu zrobiłem fotke dwóch Magnumek
Obrazek

Do samego Lublina nie zrobiłem ani jednej fotki, tylko w Lublinie dwie, bo zastanawialem sie czy to nie jest Premiumka taty ktoregos z forumowiczów?
Obrazek Obrazek

To by było na tyle. Szczeliwie i bardzo zadowolony z krotkiej, ale bardzo fajnej trasy wrocilem do domu. Pozdrawiam i prosze o komentarze :)

Ostatnio zmieniony 25 mar 2007, 17:07 przez Daniel_Vos, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 16:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pomimo, że traska była krótka to za to bardzo dobrze opisana, nie wspominając już o bardzo ładnych zdjęciach. Spodobały mi się zestawy, które są na fotce parkingu w Kurowie. Szkoda, że fotkę Volva z Panas masz w odbiciu lusterka.
Cytuj:
Do samego Lublina nie zrobiłem ani jednej fotki, tylko w Lublinie dwie, bo zastanawialem sie czy to nie jest Premiumka taty ktoregos z forumowiczów?
To jest chyba Premiumka taty ARTURROTRUCKERA. :wink:

Fotogaleria, Trasy - zapraszam do przeglądania i komentowania.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 16:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No fajna traska. Szkoda kurde Daniel że nie byłem wtedy na polowanku bo bym was sfocił. :>

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 17:05

Użytkownik

Użytkownik

Traska fajna, ładny opis i dużo zdjęć.Szkoda że była krótka ale i tak czasem bywa.

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 18:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4107185

Liczyłem na to, że w tej trasce znajdę zdjęcie jakiegoś auta z mojego miasta, a tu rozczarowanie ;) Opis i zdjęcia jak najbardziej w porządku. Gratuluje nie przespanej nocy ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 18:54

Użytkownik

Użytkownik

Recenzję twoją oceniam na 5+. Jest szczegółowo opisana i zdjęcia są bardzo dobre. Zaciekawiły mnie fotki robione w kolejce.... Man mimo przebiegu ponad 800 tys wygląda ładnie. Życzę kolejnych takich weekendów. Pozdrawiam :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 20:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3255162
Samochód: -----

Ładna traska. Nawet nie daleko domu mojej babci staliście. Dzisiaj widziałem właśnie 8 sztuk z agromexu, te ciągniki i wiele innych maszyn. Nawet dzisiaj na ukraine prowadził gość FH480 nowe a za nim polak FH12 500(mam zdjęcia). Bardzo fajni ludzie (porozmawiałem z nimi)

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 20:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3602137

Cytuj:
Liczyłem na to, że w tej trasce znajdę zdjęcie jakiegoś auta z mojego miasta
Od nas z miasta większość tamtędy lata pod chłodniami,więc nie stoją w kolejkach na wjazd.Możliwe byłoby tylko szybkie ustrzelenie kogoś kto mija kolejke. :D

Tytuł:
Post Wysłano: 25 mar 2007, 22:19

Użytkownik

Użytkownik

Bardzo ciekawie czytało mi się ten opis trasy. Choć sama trasa może niezbyt długa to przedstawiona w sposób, który może się podobać i mnie osobiście się podoba. Co do Premium z Tezetu, to bardzo słabo widać numery, więc nie wiem czy kiedyś dowiemy się czy to tata Artura jechał. Pozdrawiam :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 26 mar 2007, 1:14

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4107185

Cytuj:
Możliwe byłoby tylko szybkie ustrzelenie kogoś kto mija kolejke.
To zawsze coś, nie widziałem jeszcze żadnego zestawu ustrzelonego przez kogoś z forum ;), sorry za OT

Tytuł:
Post Wysłano: 26 mar 2007, 20:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Traska nie dluga jednak ciekawie opisana i zrobione sporo zdjec. Spodobala mi sie sesja Twojego MANa stojacego w kolejce. Ciekawym pojazdem jest rowniez czerwony Daf XF. Tylko beczka taka jakas szpetna. Ciekawymi fotami sa takze te z parkingu w Kurowie. Co do opisu trasy nie mam zastrzezen. Ladnie ja opislaes i naprawde fajnie sie czytalo i ogladalo. Aaa zapomnialbym jeszcze dodac ze fajne ujecie FH z Panasa robione w lustrze.

Tytuł:
Post Wysłano: 26 mar 2007, 21:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

mi sie bardzo podoba opis i zdjatka szkoda tylko ze tak krutko

Tytuł:
Post Wysłano: 27 mar 2007, 15:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8924601

W kazdym poscie piszecie ze krotko... Wymyslcie jakas inna tresc posta, a nie sie po wszystkich powtaracie!

Moze i krotko, wazne ze mi sie podobało ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 28 mar 2007, 17:12

Użytkownik

Użytkownik

No proszę proszę :D i tutaj też moje premium się pojawia :D Fajna traska, zdjątka również, ale Premium II rządzi :D pozdro :)

Tytuł:
Post Wysłano: 31 mar 2007, 14:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4481810

Fotki bardzo fajne, szczególnie sesja Dafa.
Wczoraj widziałem pomarańczowego Mana z napisem VOS, ale w ostatnim momencie go zobaczyłem i nawet nie zwróciłem większej uwagi. Miał wczoraj Twój tata jakąś trasę po Polsce ?

Strona 1 z 1 [ Posty: 15 ]