Cytuj:
jak zmiennicy się dobrze dobiorą, to ani nie jest za mało miejsca, a inne argumenty przeciw podwójnej obsadzie tracą sens. jednak dobranie się dwóch osobowości tak, aby to im pasowało jest niezwykle trudne.
Być może, ja co prawda od niedawna "obracam się" w świecie transportu ale jeszcze czegoś takiego nie spotkałem.
Cytuj:
pracowałem w czasach kiedy nie było na granicy terminali, a oczekiwanie w rządku na drodze średnio jedną - dwie doby było na porządku dziennym. i jak tutaj się dziwią koledzy spałem w piżamie i w pościeli.
Nikogo to nie dziwi, nic nadzwyczajnego. To się da nawet zrobić gdy w kabinie jest dwóch kierowców!!
Cytuj:
dla człowieka, który chce zawsze może zachować należytą higienę, szczególnie dzisiaj pracując niemal w komfortowych warunkach.
Oczywiście w dla jednego kierowcy w dzisiejszych czasach nie stanowi problemu, wystarczy chcieć. Ale gdy auto 18 godzin na dobe jest w ruchu staje się to sporym problemem. Wolny czas to zjedzenie czegoś na szybko i głęboki sen.
Cytuj:
a muszę koledze Paweł s51 powiedzieć, że są kierowcy po których trzeba zamawiać pranie tapicerki w samochodzie i mimo to zostaje po nich smród w kabinie, a przecież wszyscy mamy takie same potrzeby fizjologiczne, jak on zauważył.
Wszędzie trafiają się czarne owce. A to, że kabina po dłuższym użytkowaniu wymaga prania nikogo nie powinno dziwić. Tam się śpi, jje i gotuje. Mieszkanie całe 4m kwadratowe. I żeby nie było, ja nie popieram zachowań skrajnych jak np 2 tygodnie bez mycia i golenia. Jednak trzeba mieć odrobinę wyrozumiałości dla kierowcy. Bez dyskusji jest kwestia, że powinni oni godnie reprezentować swój zawód. A co do darmowych toalet. Znajomy zaciął się przy goleniu w toalecie, na parkingu gdzieś w rosji. Wdało się jakieś zakażenie i chrzaniło się to przez pół roku. W ten sam sposób można się nadobyć grzybicy i innych chorób. Każdy ma swoje upodobania i przekonania i należy to uszanować.