co nie zmienia faktu że iveco robić musiało gorsze auta od kamaza.......nie widziałem jeszcze iveco które by miało ponad 10 lat było wywrotka 6x4 czy 6x6 i jeżdziło ...........a znam 2 kamazy 55111 jeden 78 drugi 81 rok i jeżdzą
oczywiściue miały już generalke silnika i nie wiem ile mają nabite (zimą w zasadzie tylko generują straty bo nie idą budowy to i auta nie jeżdzą )ale stan mają średnio-przeciętny jak na tak wiekowe auta to bardzo dobry
kamaz przez bardzo długi czas robił bardzo dobre wywrotki i żadne tam Iveco nie mogło nawet podskoczyć ..........Kamazy mimo małej mocy silnika i tylko 5 biegów świetnie dawły rade w terenie można było je nawet 2x przeładować były bezawaryjne częsci tanie.............a o iveco eurotrraker słyszałem niepochlebne opinie szczególnie o silniku ..........
teraz kamaz sie psuje więc do nowego ciągnika podchodze sceptycznie to już nie ten stary niezniszczalny radziecki klocek ..........zresztą o ich ciągnikach nigdy nie miałem pochlebczego zdania .........
ogólnie wiadomo że ciągniki IVECO będa lepsze ale chyba tylko ciągniki bo wywrotki to kamaz i tatra rządzi