Cytuj:
Mnie zastanawia jedna rzecz. Czy SM może poprzez Policję dochodzić tego kto kierował pojazdem? Mnie odwiedził funkcjonariusz policji na życzenie SM ze Szczecinka. Nie było mnie w domu i umówiłem się telefonicznie na jutro i nie wiem jaką linię obrony przyjąć.
W byłej firmie miałem taki przypadek. W Mirosławcu (DK 10) SM wsadza swój fotoradar w stacjonarną skrzynke. Jak się dowiedziałem to kupili tą skrzynke, więc mają do niej prawo.
Tak sie złożyło, że akurat jechałem i strzeliło mi fotke od tyłu (nr. naczepy, oraz mandat przyszedł na naczepe). Początkowo z szefem odpisaliśmy im, bo chcieli kto kierował pojazdem o taki nr. rej., że nikt nim nie kierował, bo takowy pojazd nie posiada silnika.
Wtedy trochę się chyba wkurzyli i zaczęli dochodzenie. Szef im na każdy list odpisywał, że nie jest wstanie wskazać kierowcy, ponieważ naczepa jeździ co trasa pod innym ciągnikiem. Wtedy zadzwonili na firme z SM i powiedzieli, że jeżeli nadal będziemy robić sobie żarty, to przyślą na firmie ITD i wtedy się okaże, kto jechał z takową naczepą.