Cytuj:
Sprecyzuję.
Chłodnia jeździ codziennie z warzywem na lokalny rynek. Jest to ok. 30 km dziennie
ale auto muszę mieć ponieważ kręci tam pauze przez kilka h.W tej chwili jeżdzę solówką, która zrobiła się za mała na moje potrzeby (12 dmc). Z tego co zacząłem się orientować cena solówki 3 ośki 2006-8r to grubo ponad 100k netto. W dodatku ciągnik mogę doposażyć w wannę i zwozić sobie opał ze Śląska(mieszkam w wlkp).
Pozdrawiam
Adam
Cytuj:
To spytam inaczej, masz licencję i chcesz zarobkowo wozić ładunki czy o co w końcu chodzi? Bo póki co to wyglądało na rolnika, który szuka pojazdu do wożenia swoich produktów na targ oddalony o rzut kamieniem i my doradziliśmy Ci coś co z naszego punktu widzenia byłoby najrozsądniejszym i najekonomiczniejszym rozwiązaniem do tych potrzeb, a teraz wychodzi na to, że masz za dużo kasy i chcesz kupić 3 pojazdy ( w tym nową wywrotke...), które jeszcze mają na siebie zarobić. A transport zarobkowy to chyba nie jest główna działalność gospodarstwa rolnego..
Tu masz wyjaśnienie. Mi to wygląda na jakiegoś ogrodnika/rolnika mającego szklarnie