Cytuj:
Inna sprawa dlaczego tam jest ograniczenie do 70? Ograniczenia też powinny mieć jakiś sens. Nie mówię, żeby jeździć 170, ale, o ile wiem, Wisłostrada nie ma skrzyżowań co 100 metrów, spacerujących matek z dziećmi i wyjść ze szkół prosto na jezdnię, więc wydawałoby się, że 90-100 km/h byłoby tam rozsądnym ograniczeniem?
Wisłostrada w najwęższych miejscach posiada przynajmniej 2 pasy ruchu w każdą stronę. Z większością ulic trasa przecina się bezkolizyjnie za pomocą wielopoziomowych wiaduktów, jednak są też skrzyżowania z sygnalizacją świetlną, które momentami wstrzymują ruch. Szczególnie dzieje się tak w okolicy mostu Poniatowskiego i pod mostem Śląsko-Dąbrowskim. Wisłostrada przebiega pod wszystkimi warszawskimi mostami (za wyjątkiem Siekierkowskiego, gdyż tu trasa oddala się już od Wisły), a pod Świętokrzyskim przebiega w najdłuższym tunelu drogowym w Polsce.
Obecnie Wisłostrada, mimo że spełnia ważną rolę komunikacyjną, jest bardzo krytykowana. Umiejscowienie trasy przy samej rzece powoduje oddzielenie miasta od Wisły, uniemożliwiając mieszkańcom dojście do niej w celu np. spędzenia wolnego czasu. Wyjątkiem są okolice u wylotu ul. Tamka, gdzie nad tunelem znajdują się duże skwery: skwer kpt. "Cubryny", gdzie ma powstać Centrum Nauki "Kopernik", i skwer T. Kahla z pomnikiem warszawskiej Syrenki.
Wzdłuż Wisłostrady znajdują się ścieżki rowerowe (nie na całej długości), częściowo przebiegają one przy samym brzegu Wisły.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:PO ... strada.JPG
-powiem szczerze ,NIE MAM POJęCIA!!może dlatego nikt nie przestrzega tego przepisu,w Polsce jest mase "nieumyslnie"stawianych ograniczeń prędkości!!!biorą sie za zmianę tego, ale to potrwa!!...
Cytuj:
...Zacząłem startować w wyścigach dragsterów,...
nic mi otym nie było wiadomo,czy ktoś wiedział z forumowiczów o tym??no no.....
, Hiob masz jakieś foty z tego okresu
narazie...